در حوزه علمیه، بعد از اتمام ادبیات عرب و منطق، وارد دنیای اصول و فقه می شویم. متن محوری فقه، کتاب الروضه البهیه نوشته شهید ثانی است که شرح مزجی کتاب اللمعه الدمشقیه اثر شهید اول می باشد. فقه خوانی شباهت ها و تفاوت هایی با تحصیل ادبیات عرب دارد و با تحصیل منطق هم متفاوت است. وارد شدن به این دنیای جدید ممکن است در ابتدا به نظر سخت بیاید. در این مرحله می توان از ابزارهایی استفاده کرد …
دروس طلبگی
در ابتدای طلبگی، یکی از دغدغه هایم انس بیشتر با قرآن کریم بود. سال دوم، سیوطی با استاد روح الله راسل داشتیم؛ شرط حضور در کلاس شان، حفظ موضوعی قرآن کریم بود و این زمینه ای …
علمای قدیم برای دسترسی به کتب و نگهداری آنها خیلی زحمت می کشیدند. اما امروزه به برکت نرم افزارها می توانیم به حجم عظیمی از منابع، به سادگی دسترسی داشته باشیم. نرم افزارهای مرکز نور، از …
معمولا در فضای حوزوی، زیاد صحبت از تحول علوم انسانی و تحول علوم حوزوی می شود. چند وقتی بود که مسئله نسبت بین علوم موجود و علوم مطلوب حوزوی ذهنم را مشغول کرده بود. فعلا به …
یکی از فعالیت های اصلی طلبه، مطالعه است؛ چه درسی و چه غیر درسی. نکات مفید مطالعات و یافته ها اگر یادداشت نشود، ماندگار نخواهند بود؛ قیّدوا العلم بالکتابه… . یکی از اولین سوالات و می …
یکی از اساتید نقل کردند زمانی که یکی از علما (دقیقا یادم نیست چه کسی را فرمودند) تشریف آورده بودند مدرسه و مشغول استراحت و صرف غذا بودند، یکی از طلاب از ایشان سوال کرد که …
با تمام شدن تحصیل دروس ادبیات در حوزه، یک سوالی که پیش می آید این است که برای جمع بندی ادبیات چه کنیم. به خصوص اینکه ممکن است ضعف هایی باقی مانده باشد. این سوال در …
من مولف کتاب الأساس را از نزدیک ندیده ام و اطلاع زیادی هم درمورد ایشان ندارم اما امسال که برای اصول یک داریم کتاب الأساس را می خوانیم واقعا از انتخاب این کتاب خوشحالم. به نظرم …
آخرین دیدگاه ها