کتاب الأساس، کتابی مناسب برای اصول یک

من مولف کتاب الأساس را از نزدیک ندیده ام و اطلاع زیادی هم درمورد ایشان ندارم اما امسال که برای اصول یک داریم کتاب الأساس را می خوانیم واقعا از انتخاب این کتاب خوشحالم.

به نظرم برای شروع علم اصول کتاب خیلی خوبی هست؛ هم فهرست بندی خوبی دارد وهم با توجه به اشاراتی که بعضا استادمان داشته اند (استاد بنی عصار که با مولف کتاب هم در ارتباط بوده اند) می فهمیم که متن کتاب، متن دقیقی هست.

یکی از ویژگی های کتاب که برای من خیلی جالب هست، قسمت «قبس اصولی» در پایان هر درس می باشد که متناسب با مطلب درس، مطلبی از کتب قدما ذکر کرده؛ در واقع پلی می شود برای آشنایی با بزرگان علم اصول.

همچنین در هر درس، به صورت جدا (نه در ضمن درس)، متناسب با محتوای درس، سه تطبیق (مثال فقهی) بیان می کند که برای درک و تصور بهتر مطلب راهگشا ست. در پایان هر درس، چند سوال و همچنین موضوعاتی برای تحقیق نیز مطرح شده.

قبل انتخاب این کتاب، گعده ای با استاد بنی عصار داشتیم و ایشان نظرشان این بود که در مرحله اول آموزش علم اصول باید به این اهداف توجه شود: ۱ـ فهم دقیق مفاهیم اصولی ۲ـ تشریح دقیق محل نزاع ۳ـ تطبیقات دقیق فقهی ۴ـ تشکیل یک نظام به هم پیوسته اصولی ۵ـ آشنایی با اصول مشهور؛ به نظرم تا به اینجا، این کتاب در تامین این اهداف موفق بوده. همچنین در سخنرانی که مسئول تالیف کتب درسی حوزه در مدرسه مان داشتند گفتند برای تالیف این کتاب زحمت زیادی کشیده شده. همچنین برخی اساتید نظرشان این بود که نسبت به الموجز، برای آموزش مناسب تر هست. خودم نیزدر برخی مباحث تورقی بر الموجز داشتم و در مقایسه متوجه شدم که متن الاساس، شسته رفته تر است.

الحمدلله که توفیق شد با جمعی از دوستان، این کتاب را بررسی و انتخاب کنیم. پیشنهاد می کنم حتما تورقی بر این کتاب داشته باشید؛ به خصوص اگر هنوز تصمیمی برای اصول یک نگرفته اید.

دانلود کتاب الأساس از دفتر تدوین متون درسی حوزه های علمیه

نظر شما درمورد کتاب مناسب برای اصول یک چیست؟ در قسمت نظرات بیان کنید.

۸ دیدگاه روشن کتاب الأساس، کتابی مناسب برای اصول یک

  • سلام
    بدیهی است که من از اصول فقه هیچ سررشته ای ندارم اما با توجه به آنچه که پراکنده از گوشه و کنار شنیده ام این کتاب در مقایسه با حلقات شهید صدر چطور است؟
    (مرحوم صفایی حائری کتابی دارند با عنوان درآمدی بر علم اصول که در آنجا انتظاراتی که از اصول میرود را شرح می دهند و نیز برخی آثار اصولی را مختصرا مقایسه کرده و به مزیت نسبی هر یک اشاره ای می کنند. اگر این کتاب را مطالعه فرمودید در این خصوص هم اندکی توضیح بدهید.)

    • امیدرضا صفایی

      سلام. ممنون از توجه تون. کتاب جناب صفایی رو ندیدم. حلقات شهید صدر، سه سطح هست. سطح اول رو مطالعه ای داشتم. در حلقات، شهید صدر تبویب جدیدی از علم اصول ارائه میدن. اما مجموع ادبیات شون با ادبیات مرسوم علم اصول در حوزه تفاوت داره. کتاب الاساس سعی کرده برای شروع نقاط قوت دو ادبیات را جمع کنه.

      • سلام, از زحمتت ممنونم وبخاطر انگیزه هات خداروشکر
        خوب شد یه تمرکز کوچیک رو این مطلب باعث شد یادم بیاد یکی از مشکلاتی که معمولا دارم اینه که وقتی میفهمم یه درس جدی چیه که دیگه مدتیه براش کلاس میرم
        اگر بتونید یه معرفی از دروسی که خودتون الان دارید بفرمایید منون میشم.

        • امیدرضا صفایی

          سلام. الحمدلله که این مطب براتون مفید بوده. چشم؛ ان شاء الله به تدریج به تجارب بقیه درسا هم می پردازم.

  • سلام. فرق علم اصول با قواعد فقهیه چیه؟

    • امیدرضا صفایی

      سلام. وقتتون بخیر. علم اصول ناظر به قواعدی است که در همه ابواب فقهی کاربرد دارد مثل اصول لفظی یا اصول عملی اما منظور از قواعد فقهی، قواعدی است که ناظر به ابواب خاصی از فقه است مثلا أصاله الطهاره که ناظر به مباحث طهاره است.

  • الحمدلله توفیق دارم هم اکنون در کلاس لمعه استاد عبدی، مولف کتاب الاساس شرکت کنم. به لحاظ اخلاقی واقعا عالی

    • امیدرضا صفایی

      من هم از بعضی صوت هاشون استفاده کردم… تدریس شون خیلی خوب بود…
      ان شاء الله موفق باشید آقا هادی

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

سایدبار کشویی

اگر غم لشکر انگیزد که خون عاشقان ریزد
من و ساقی به هم سازیم و بنیادش براندازیم