کتاب المراقبات، از حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رحمه الله علیه، بخش مراقبات ماه مبارک رمضان، فواید گرسنگی:
[الف ـ] صفای قلب: زیرا سیری باعث ازدیاد بخار در مغز شده و مغز حالتی شبیه مستی پیدا می کند و نمی تواند خوب فکر کند، سرعت انتقال او کم شده و قلب کور می شود. بر خلاف گرسنگی که باعث رقت و صفای قلب می شود. و قلب را آماده تفکری که باعث شناخت می شود، می کند. و نوری آشکار پیدا می کند. از رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت شده است: «کسی که شکم خود را گرسنه نگهدارد اندیشه اش تربیت می شود.» و قبلا نیز ثمرات شناخت و معرفت را شنیدی.
[ب -] تواضع و از بین رفتن سرمستی و ناسپاسی که منشأ سرکشی است، وقتی نفس خوار شد، در مقابل پروردگارش خاضع شده و از سرکشی دست برمی دارد.
[ج -] شکستن شدت شهوات و نیروهایی است که باعث انجام گناهان کبیره شده و سبب هلاکت انسان می شوند. چون بیشتر گناهان کبیره از شهوت سخن گفتن و شهوت جنسی بوجود می آید و کم کردن این دو شهوت باعث مصون ماندن از خطرها می شود.
[د -] آمادگی برای انجام تمام عبادتها از چند جهت است، که کمترین آنها کم احتیاجی به تخلّی و بدست آوردن غذا و کمتر بیمار شدن به بیماریهای گوناگون است – زیرا معده خانه بیماری و پرهیز سر هر دارویی است. و نیز مانع بوجود آمدن مشکلاتی که از غذا خوردن بوجود آمده و انسان را محتاج مال و مقام دنیا می کند می گردد، مال و مقامی که عده بسیاری را هلاک کرده است.
[ه -] توانایی برای دادن مال، میهمانی دادن، هدیه دادن، احسان و نیکی، رفتن به حج و زیارت و بالاخره انجام تمام عبادتهای مالی است.
… با این مقدمات می توانیم به نتایج بزرگی برسیم که بعضی از آنها عبارتند از:
[الف -] می فهمیم که چرا خداوند برای میهمانش گرسنگی را انتخاب کرده است. نعمتی بالاتر و بهتر از نعمت شناخت، نزدیکی و دیدار خداوند نیست و گرسنگی از راههای نزدیک رسیدن به آن است… .
پ.ن: خداوندا! توفیق حضور در مهمانی ات را به ما عطا کن!
شما چه خاطراتی با ماه مبارک دارید؟ در قسمت نظرات بیان کنید.